Cursussen:
 

HOUTDRUKKEN

Bij VRIJDAG (voorheen het Kunstencentrum) 

Walstraat 34, 9711VS Groningen

In de goed geoutilleerde grafiekwerkplaats van VRIJDAG geef ik les aan volwassenen, een groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers. We werken op 3 persen en met verschillende mooie papiersoorten.

Iedereen die nieuwsgierig is naar de techniek en niet bang is voor vieze handen kan meedoen, je hoeft dus niet goed te kunnen tekenen of ervaring te hebben.

De cursus wordt gegeven in blokken van 8 avonden. je begint met een speelse kennismaking met het materiaal. Daarna ontwerp en maak je onder begeleiding een eenvoudige kleurenprent. Zo leer je de basisprincipes van de techniek en je raakt vertrouwd met het materiaal en de drukpersen. Daarna kun je met het geleerde in je achterhoofd verder aan het werk en je eigen weg in slaan. De begeleiding is individueel en gericht op de ontwikkeling van je eigen stijl en creatieve aanpak.

Jaarlijks worden er een paar drukprojecten opgezet waar je aan mee kunt doen.

Regelmatig zijn er cursisten die na 8 avonden de smaak te pakken hebben en besluiten nog een of meer blokken mee te doen. Zij werken vanaf blok 2 in hun eigen tempo en volgens hun eigen plan maar wel onder begeleiding. Een groep kan dus bestaan uit beginnende en meer ervaren cursisten. Dit maakt de cursus extra interessant omdat er bij elkaar gekeken kan worden en ervaringen en tips uitgewisseld kunnen worden.

Wanneer: bij voldoernde deelname: 8 x op maandagochtend van 10.00 tot 12.30, 8x op maandagmiddag van 13.30 tot 16.00 of op donderdagavond van 19.30 tot 22.00.  Max. aantal deelnemers: 10, minimaal aantal 6.  Kosten: E180,- inclusief alle materialen Start: om de 8 weken (ongeveer: in september, in november, in februari en in april).

Informatie en opgave bij:

Marjolein Terwindt, tel.050-5515305,  06-22199126, email:munnikevaart9@home.nl

VRIJDAG, www.bijvrijdag.nl, 050-3051464, email: doen@bijvrijdag.nl

 

ONTDEK JE TALENT, GRAFIEK

Bij VRIJDAG  wordt ook de cursus "Ontdek je talent, grafiek" aangeboden. In 8 weken maak je kennis met 4 grafische technieken, 2x diepdrukken met Pol Taverne, 2x zeefdrukken met Eline Stalman, 2x lithografie met Marieke Keuken en 2 x houtdrukken met mij.

Kijk voor de startdata op www.bijvrijdag.nl - beeldend - grafiek.

Prijs E180 incl. alle materialen.

Meer informatie bij mij of op de site van VRIJDAG,  www.bijvrijdag.nl